Veelgestelde vragen

Welk hostingpakket heb ik nodig? Kunnen jullie daar bij helpen?

Daarbij kunnen we u zeker adviseren. Over het algemeen moet u er rekening mee houden dat de hostingprovider de mogelijkheid biedt om WordPress te installeren. Hierbij heeft u dus ook minimaal 1 database nodig.

Waarom maken jullie gebruik van WordPress?

WordPress is een gratis open source CMS (content management system) dat breed gedragen wordt onder sitebouwers. Het grote voordeel hiervan is de flexibiliteit, functionaliteiten en de beschikbare documentatie.

Hoe lang duurt het voordat mijn website klaar is?

Die vraag is afhankelijk van hoe snel wij kunnen starten en door kunnen werken. U bent verantwoordelijk voor het aanleveren van tekst en beeldmateriaal. Zodra die in ons bezit zijn kunnen we vrij snel een aardig eind komen.

Zijn al jullie website responsive?

Absoluut. Alle websites die we ontwikkelen zijn op elk apparaat goed leesbaar en passen zich aan naar de grootte van het beeldscherm. Dit is overigens niet alleen prettig voor de lezer, maar ook een absolute must voor uw vindbaarheid binnen Google.

Kan ik het beheer van de website helemaal zelf doen?

Zeker! Nadat uw website klaar is krijgt u van ons documentatie hoe u zelf teksten en foto's kunt wijzigen of toevoegen. Het technische beheer, zoals updates, kunt u zelf doen. Maar dit kunt u voor een laag bedrag per maand ook aan ons uitbesteden. U krijgt dan gelijk onbeperkte service.

Wat is een CMS?

CMS staat voor 'Content Management System'. Dit is een programma dat op de server geinstalleerd wordt waarmee de website online gebouwd wordt. Het voordeel hiervan is dat we zeer flexibel kunnen zijn in wat we bouwen en u kunt dus zelf na oplevering nog uw website aanpassen.

Staat uw vraag er niet tussen?

We beantwoorden uw vraag met alle plezier. Stuur gerust een e-mail en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vraag te beantwoorden.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Krijg ik ook garantie op mijn website?

Standaard krijgt u 3 maanden garantie en full-service op een website. Deze datum gaat in vanaf het moment uw website goedgekeurd is en online gezet wordt. Binnen deze 3 maanden is het gebruikelijk dat er nog wat kleine wijzigingen gewenst zijn. Na de periode van 3 maanden zijn er 2 mogelijkheden; u gaat het beheer zelf doen, of u besteed het uit aan ons. In het geval u het uitbesteed aan ons, dan krijgt u onbeperkte service en garantie op uw website. Lees hier meer over onze servicemogelijkheden.

Wat zijn WordPress plugins?

U heeft de term misschien al voorbij zien komen maar kort door de bocht; met plugins is je WordPress website op alle mogelijke manieren uitbreidbaar. Er zijn duizenden plugins beschikbaar, waarmee je functies aan je website kunt toevoegen. Bijvoorbeeld een contactformulier, of een slideshow, een geautomatiseerde nieuwsbrief of een complete webshop. Veel plugins zijn gratis, echter voor de betere plugins wordt veelal een kleine bijdrage gevraagd. Deze plugins worden alleen gekocht in overleg met de klant.

Komt uw vraag hier?

Stel zelf uw vraag en wie weet zetten we deze op onze website voor toekomstige klanten.

Wat kost een website?

Het hebben van een website kost geld. Maar u kunt dit zo gek maken als u zelf wilt. Houd er in ieder geval rekening mee dat uw hostingprovider een vast bedrag rekent voor uw domeinnaam en de server. Deze bedragen verschillen per provider, maar over het algemeen moet u rekening houden met pakweg €15,- per maand.

Hoe zit het met foto's en rechten?

We gebruiken zoveel mogelijk authentieke afbeeldingen. Dit zijn dus afbeeldingen die u zelf aandraagt of afbeeldingen waarvan de licentie wordt gekocht bij bijvoorbeeld Stockphoto. Alle afbeeldingen die u zelf aandraagt beschouwen wij als rechtenvrij. U bent dus zelf verantwoordelijk voor de bron en het eventueel afdragen van auteursrechten.

Kunnen jullie ook voor de hosting zorgen?

Nee, dit kunnen we niet. Afgezien dat het installeren en onderhouden van een server niet de makkelijkste klus is, vinden we dit niet de taak van de webdesigner. Er zijn legio bedrijven die er in gespecialiseerd zijn uw website op een uitstekende manier te hosten.

Kunnen jullie mijn bestaande WordPress website ook onderhouden?

Absoluut! Ons servicepakket is ook af te sluiten op bestaande websites. Houd er wel rekening mee dat ons onderhoud alleen bestaat uit het up-to-date en online houden van de Website

Hoe kan ik mijn website zelf bijwerken?

Laten we vooropstellen dat u uw website overal ter wereld en op elk apparaat kunt bijwerken. U krijgt na oplevering van de website een link doorgestuurd met gegevens waarmee u kunt inloggen op het administratieve gedeelte van uw website.

Zoekmachine optimalisatie. Hoe zit het daar mee?

We kunnen u helpen uw website zo SEO-vriendelijk te maken als mogelijk. Dit doen we door met u te bespreken op welke zoektermen u gevonden wil worden. Ook kunnen we kijken waarop uw concurrentie de focus legt en of de gekozen zoekwoorden wel de beste zijn. Echter; hoog scoren bij Google is afhankelijk van honderden factoren. De allerbelangrijkste hierin zijn een gedegen structuur en relevante informatie.